Information gällande nyckeldepositioner Hamnen Skeppsdalsström

Som vi tidigare har informerat om i verksamhetsberättelsen för 2022 års verksamhet finns det i GA:7, hamnens räkenskaper, uppbokade skulder till medlemmar för nyckelkvittenser sedan årtionden tillbaka. En samlad bedömning av posten är att det inte finns aktuellt underlag för skulden och detta inte är en aktuell utestående skuld. Anledningen till det kan vara många, det har varit olika system, personer och rutiner för både utlämnande och återlämnande av nycklar, fastigheter som sålt och lämnat vidare nycklar till personer som inte känner till denna deposition och så vidare.

Du som har en giltig nyckelkvittens och önskar ha denna återbetald, vänligen mejla till kassor@skeppsdalsstrom.se med inskannad kvittens, namn och kontonummer för återbetalning, så kommer denna att återbetalas. Om du inte har möjlighet att mejla, vänligen lägg detta i kassörens brevlåda på Lostigen 37. Du behöver ha inkommit med detta senast 2023-12-28, men helst så snart som möjligt.

Totalt uppbokat belopp för nyckelkvittenser är i dagsläget 66 400 kronor. Planen är att vid årsskiftet skriva av den utestående skulden och tillgodoräkna det i hamnens fortsatta verksamhet och upprustning.

Varför vi väljer att göra detta är ett led i den större genomgången av föreningens ekonomi som påbörjades 2022 för att säkerställa att alla tillgångar och skulder är aktuella, samt att det är nära förestående med ett byte till digitalt system för enklare administration av behörigt tillträde till hamnen.

Ur verksamhetsberättelsen, publicerad 2023-03-31 samt föredragen på årsmötet 2023-04-16:

”Som ett led i genomgången av föreningens ekonomi framkommer att posten för nyckeldepositioner (konto 2946) är förlegad och inte speglar verkligheten. Styrelsen planerar att gå ut med information om att de som har kvittenser eller bevis på inbetald nyckeldeposition ska återbetalas och att de som inte har åberopat detta per senast 2023-12-28 inte kommer att återbetalas. Eventuellt överskott kommer då att intäktsföras på årets resultat 2023 och tillgodoräknas hamnens fortsatta verksamhet.”

För frågor eller synpunkter, vänligen kontakta kassören eller styrelsen; kassor@skeppsdalsstrom.se eller styrelse@skeppsdalsstrom.se, eller via brevlåda på Lostigen 37 för kontakt med kassör.

Vänliga hälsningar,
Styrelsen