Höstbrev till medlemmar 2024!

Hej medlemmar! Lagom till höstens intåg kommer här några rader från samfällighetsföreningens styrelse om vad som är på gång i området just nu.

Höstens städdag den 20 oktober
Söndagen den 20 oktober är det dags för höstens årliga städdag då vi gemensamt tar hand om vårt fina område. Vi samlas klockan 10:00 vid Svartträsket (korsningen Svartträskvägen-Dalgången).

Fokus för dagen:

  • Rensa i och kring Svartträsk, inklusive trumman mellan Svartträsk och Virträsk där bävrarna har täppt igen
  • Måla om cykelhuset vid pendelparkeringen för att täcka klotter
  • Måla gamla pumphuset vid Virträsk för att täcka klotter även där
  • Rensa sly runt om i området där det behövs
  • Stänga hamnen för säsongen

Har du gjort ytterligare observationer på saker som behöver åtgärdas? Kontakta gärna styrelsen i förväg för att vi ska kunna planera. Vi önskar också hjälp från personer med släp, som antingen kan tänka sig att köra själva eller låna ut sitt släp för dagen.

Vid 13-tiden kommer vi gemensamt att grilla korv för att avsluta dagen tillsammans. Vi hoppas på bra uppslutning för en produktiv och trevlig dag!

Klotter
Vi har vid upprepade tillfällen drabbats av klotter i området. Den nedklottrade elcentralen har nu blivit sanerad och vi kommer alltså att ägna en del av städdagen åt att själva göra vad vi kan vid cykelhuset och pumphuset. Men det är självklart väldigt tråkigt att vi ska behöva lägga tid på det, som istället hade kunnat användas till att ta hand om andra delar av vårt fina område. Allt klotter polisanmäls och vi vill även uppmana dig som vet eller ser något att antingen kontakta styrelsen eller polisen direkt.

Angrepp från bäver
Styrelsen är väl medveten om de bekymmer och den oro som bävrarnas angrepp orsakar i vårt område. De angripna träden nedanför Svartträskvägen 20, i början av backen efter Svartträsk, är nu nedtagna. Vi har fortsatt nära kontakt med flera boende som hör av sig och det finns en åtgärdsplan för bävrarna under hösten. Vid ytterligare frågor, kontakta styrelsen direkt.

Hoppas vi ses den 20 oktober!

Kontakta styrelsen: styrelse@skeppsdalsstrom.se

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *