Vill du anordna årets midsommarfirande?

Vi söker efter dig som är intresserade av att arrangera årets midsommarfirande på Paradisängen! Ulrika Arousell har under flera år tagit sig an denna uppgift och vi skickar vårt varmaste tack till Ulrika med familj för deras engagemang. Men nu är det dags att lämna över stafettpinnen och vi hoppas finna någon eller några som vill ta över.

Ett midsommarfirande går att göra hur stort eller hur litet som helst. Vill du endast samordna att stången kläs, är vi tacksamma för det. Vill du slå på stort och anordna fler aktiviteter runt firandet, är det såklart varmt välkommet. För inspiration kommer här Ulrikas checklista och bästa tips:

MIDSOMMARFIRANDE PÅ PARADISÄNGEN I SKEPPSDALSSTRÖM

Förberedelser: Anslå information. Klippa gräset (det brukar styrelsen beställa). Fälla stången dagen innan.
Program: Klä stången, dans kring stången, fika/öppen scen, lekar, prisutdelning, godisregn.
Tag med: Skiftnyckel, ståltråd, högtalare och mikrofon. Sånghäfte till ringdansen för lekledaren. Grejer till lekarna.
Inköp: Lottringar 1–2 st. Priser till lotteriet, godis till godisregnet.
Kostnad: Ingen, lotteriet finansierar festen.

Inför: Anslå information på föreningens anslagstavla i korsningen Dalgången/Svartträskvägen, nere vid badplatsen, i Facebook-gruppen och på hemsidan. Dagen innan, ta med en stor skiftnyckel ner till ängen och ”fäll” stången och reka, finns ringarna kvar etc.
Klä stången: Samling på ängen klockan 14 för att gemensamt klä stången. Alla tar med sig blommor, brukar bli så det räcker till ringarna. Det gröna i stången hjälps man åt att få ihop på plats, oftast har det varit ormbunkar då det inte finns så mycket björk. Ansvarig tar med ståltråd att binda med. Ta med skiftnyckeln igen så att ni kan fästa stången i upprätt läge.
Dans kring stången: Klockan 15. Se sångförslag här. Kul med spelemän från vår förening men det brukar vara svårt att få till.
Fika: Alla tar med efter eget önskemål, intagandes på medtagen filt.
Öppen scen: Har börjat efter dansen och körs samtidigt som fikat. Föranmälan sker till arrangören men ofta blir det även spontana grejer!
Lotteri: Kul om någon boende i området vill sponsra med priser, förra året bidrog ”Grannens Garn” med presentkort. Kul för barn att sälja lotter. Med intäkterna från lotteri köps priser och godis till godisregnet. Priset på lotterna får utlägget bestämma. Vi har tagit 10 eller 20 kr. Betalning med swish eller kontant. Praktiskt med swishlapp med QR-kod.
Lekar: Traditionella stafetter som hoppa säck, springa med potatis på sked. ”Kalsong/tros-race”, springa två och två med ett ben vardera i underbyxan. Folk brukar vara duktiga på att dela in sig i lag. Avslut med dragkamp.
Avslut: Prisutdelning och godisregn. Släng ut godis från scenen. Lättare än fiskdamm eftersom det kräver mindre förberedelser och man behöver inte ha koll på hur många som kommer.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *